De Beegle beschermt installaties in de waterzuiveringsindustrie

Vervuild water heeft invloed op de techniek die je gebruikt voor het zuiveren van water. Het heeft impact op de werking van bijvoorbeeld de schroefvijzels. De combinatie van water en ijzer geeft natuurlijk roestvorming. Samen met vervuilende elementen in het water zorgt dit voor onvoorspelbare situaties.


De Beegle als oplossing

Door het vuile water en de aard van de machines is er een groot risico op het vastlopen van onderdelen. Het water wordt opgepompt door middel van schroefvijzels en wanneer er bijvoorbeeld smeermiddel uit het lager loopt is de kans groot dat het lager en de schroefvijzel vastlopen.

In deze constructies bevindt de niet aangedreven zijde zich onder water. Dit zorgt ervoor dat het lastig te monitoren is. De Beegle biedt dan de oplossing.

24/7 inzicht

Met de Beegle heb je 24/7 inzicht in het gedrag van bijvoorbeeld een lager, ook onder water.
  • Als er niet permanent een monteur bij de constructie aanwezig kan zijn.
  • Om steeds te kunnen zien, horen en voelen wat er met je installatie gebeurd. 
  • Als je op tijd wilt weten wanneer het schroefspindel uit het lager dreigt te lopen 
 


Zo werkt de Beegle

Via sensoren in de machine meet de Beegle onder andere de trilling, het geluid en de temperatuur. De Beegle monitort nauwkeurig hoe de installatie ervoor staat, zonder dat daar steeds een monteur bij aanwezig hoeft te zijn.

Bij een afwijking van de vooraf ingestelde alarmwaarden krijgt de monteur een melding op zijn smartphone en kan hij ingrijpen voordat de machine tot stilstand komt. De Beegle helpt de oorzaak achter het technisch falen te vinden. Dit helpt stilstand te voorkomen.

 

Meer controle over jouw machines

De Beegle is een eenvoudig monitoringsysteem die je veelzijdig kan inzetten. Hieronder vind je meer informatie over de werking van de Beegle en technische specificaties. 

  • Bekijk hier de technische specificaties van de Beegle
  • Wat is MyBeegle
  • Over de producent 
  • Demo aanvragen


Bekijk ook onze referenties

The Wash carwash Technische uitdaging: plotselinge stilstand en uitval van kritische machine onderdelen voorkomen
Lees verder
Rioolwaterzuivering Technische uitdaging: voorkomen van vastlopen van de wateropvoerschroef voor de rioolwaterzuivering
Lees verder
Cement verwerking Technische uitdaging: voorkomen van vroegtijdige vervanging van lagers in de cement-vermaalinstallatie.
Lees verder